Beoordeel dit recept

Jouw beoordeling

Peruaanse bouillabaisse met korianderbouillon

20 minuten

Voorgerecht

Vis

2 personen

Wat heb je nodig:

Aantal personen

 

Tools

Vijzel

Blender of staafmixer

2 diepe borden

Hoe pakken we dit aan:

Let op: dit recept is ontwikkeld voor 2 personen. Het door jou aangegeven personen wijkt hiervan af. Houdt hier rekening mee in je bereiding.

  1. Snipper de ui en knoflook. Snijd de prei in dunne ringetjes en de paprika in blokjes. Meng in een vijzel
    de korianderzaadjes, komijn en chilivlokken tot een poeder en voeg dan de gember toe en wrijf tot
    een geurige pasta.

  2. Verhit de olijfolie in een pan en fruit op laag vuur de ui en knoflook ca. 2 minuten.
    Voeg dan de paprika, prei en het kruidenmengsel toe en laat op laag vuur ca. 5 minuten zachtjes
    garen. Voeg de visbouillon en het water toe en breng aan de kook. Laat ca. 5 minuten trekken.

  3. Neem ca. 1 dl bouillon uit de pan en doe die in de blender. Voeg dan de koriander toe (inclusief de steeltjes)
    en pureer heel fijn (met de staafmixer in een maatbeker gaat ook prima). Voeg de rauwe vis en
    zeevruchten toe aan de bouillon en laat op middelhoog vuur ca. 5 minuten gaar worden. Voeg de
    korianderpuree toe en breng op smaak met limoensap en eventueel wat peper en zout. Serveer de
    stoofpot in diepe borden en garneer met wat korianderblaadjes.

  4. Serveer met wat sneetjes geroosterd volkoren stokbrood (ca. 50 gram per persoon).

Al eerder klant geweest?

Back on track

Wij helpen je graag op weg

Was het een aanrader?

Deel het in de Facebook-community of gebruik op Instagram #newfysicrecept

Bestel ook

Synbioticum

Synbioticum

Voor een optimale darmwerking

€ 23,50

MultiV Max

MultiV Max

Hoogwaardige en optimaal gebalanceerde multi

€ 24,00